Zakladajúci členovia KSS žiadajú zjednotenie strany s Úsvitom

29.10.2005 Humenné

Humenné 29. októbra (TASR) - Urýchlené zjednotenie Komunistickej strany Slovenska (KSS) a Úsvitu žiadajú zakladajúci členovia KSS, ktorá sa transformovala pr...
Humenné 29. októbra (TASR) - Urýchlené zjednotenie Komunistickej strany Slovenska (KSS) a Úsvitu žiadajú zakladajúci členovia KSS, ktorá sa transformovala pred 13 rokmi.

\"Už dlhší čas so znepokojením sledujeme organizačný rozpad a ideologický úpadok hnutia, ktoré je jedinou pozitívnou alternatívou Slovenska a roztrieštilo sa na dva politické subjekty. Tie sa namiesto efektívneho a koncepčného boja proti zločineckému ekonomicko-politickému systému hanobia, \" uvádza sa vo vyhlásení, ktoré TASR dnes poskytol jeden zo zakladateľov KSS, zaslúžilý umelec, spisovateľ Ján Lenčo. Vyzýva, aby ústredné výbory (ÚV) obidvoch strán okamžite delegovali trojčlenné skupiny s plnými kompetenciami, ktoré začnú rokovať o zlúčení spomínaných politických subjektov.
ÚV Úsvitu sa stotožňuje s vyjadrením Lenča a súhlasí s tým, že roztrieštenosť komunistického hnutia nahráva pravici. \"Strana Úsvit je kedykoľvek pripravená rokovať s KSS o spoločnom postupe v budúcoročných parlamentných voľbách. Sme si vedomí toho, že ak do volieb pôjdu obidve strany samostatne, tak ani jedna z nich sa do parlamentu nedostane, \" konštatoval jej predseda Ivan Hopta. Za veľkú škodu označil trieštenie ľavice v čase, keď sa pravica zjednocuje. \"Niekedy nadobúdam dojem, akoby niekto z vedenia KSS toto rozbíjanie robil úmyselne, \" povedal Hopta.
 

Vyberte región

mark